4 Kasım 2015 Çarşamba

Kamikaze! (Talim Alanı)

  Dünya yörüngesindesin. Yer çekimine kamikazeye geçmişsin. Gittikçe hızlanıyorsun. Her saniye bir öncekine göre daha hızlı geçiyor sanki. Bir saat bir dakika, bir dakika bir saniye gibi. Ne zaman sabah olduğunu ne zaman yatmak için yatağa girdiğini anlamıyorsun. Gün içersinde neler yaşadığını düşündüğünde sanki 10 sene önceki anılar gibi hepsi. Ne denli çabuk ölüyoruz. Fark etmiyor musun. Daha dün beraber ilk okul sıralarındaydık. Ne ara deve gibi olduk biz. 

  Hepimizin dev gibi hedefleri var. Hepimizin bitirmesi gereken bir üniversitesi. Adam olmamız gerek bizim! Güzel bir iş bulup çalışmamış şart amına koyayım. 3 bin tl maaşın altında bir iş bulursak öldük lan biz. Yaşamayalım hiç. Bin beşyüz lira maaşla çalışacağına git kolsuzlara 31 çek daha iyi. Lan niye böyle. Niye bunun için, niye 3 bin tl için kurulmuş robotlar gibiyiz. Yada kudurmuş köpekler gibi! Niye iş yerindeki patronumuzdan ebemizi sikecekmiş gibi korkuyoruz. Niye ona yaranmak için kendimizden ödünler veriyoruz. Kız erkek farketmez. Niye ruhumuzu fahişeleştiriyoruz. 

  Lan ne oldu bizlere. Gösteriş için yapmayacağımız şey kalmamış. Yoldan bir kız geçer. Onu izlersin düzercesine. Normal şartlarda sana, gece uyurken onu rahatsız eden, vızıldayan sivri sinek kadar değer vermez. Suratına bakıp iki çift laf dahi etmez. Ama sana hava olsun diye, sırf gösteriş için giyinir ve kibir yumağı halinde önünde yuvarlanır. Lan bu niye böyle. Beni o mu yarattı (haşa). Bu kibir niye? Tüm evren onun kırmızı ojeli parmaklarında mı dönüyor? Niye gösteriş manyağı olduk biz? Ne önemi var yedikten bir gün sonra bok olarak çıkaracağımız yemeğin fotoğrafının? Ne önemi var gittiğimiz yerlerin bildirimini yapmanın. Görmüyor musun ulan ölecek toprak olacaksın. Ve zaman o kadar hızlı ki bunun farkına dahi varmayacaksın. 

Dünya yörüngesindesin. Yer çekimine kamikazeye geçmişsin. Gittikçe hızlanıyorsun. İt dalaşındayız ulan! Çakıldığımız yerde bir mezarlık var. Taşlarında da ruhuna Fatiha! 

Mr Anonim

7 yorum:

  1. Haklısınız bayım.. Ne için savaş verdiğimizi bilmez durumdayız.

    YanıtlaSil
  2. güzel şeyler okuyacaktım hani : ) bu sağlam bir tokat yeyip kendine gelmek gibi.

    YanıtlaSil
  3. Yürekten gelen şiirlere "ne idüğü belirsiz" benzetmesi yaparken kendi yazılarınızda "am"lara koymanız çok ilginç ,,,önce dönüp bir kendi içinize bakın derim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım öyle bir benzetme tam olarak nerde geçiyor? Ayrıca herşeyin özgürlüğü olduğu bir ülkede neyi nereye koyacağımıza bırak biz karar verelim.

      Sil
    2. bu güzel yorum için teşekkür ediyorum. gerekirse yürekten gelen sevgilerimizle kendi "am"ımıza da koyarız gelecek yazılarımızda

      Sil