1 Kasım 2015 Pazar

100 km/h hızla koşarak duvara çarptım (Talim Alanı)

Düşün, yoldan geçen adamın ayakkabısının tabanındaki çamurları. Nereden geldiğini, nerelerden geçtiğini anlatırlar. Sokaklarda iz bırakmazlar. Zaten sokaklar yeterince çamurludur. Çamurlu sokak gibisi yoktur. Oraya adım atan herkesin ayağı çamur olur. Sonra bindiğin toplu taşımaya taşırsın o izleri.
Kulaklığındaki melodisiz kuru gece kulübü müzikleriyle toplu taşımalarda her gün seyahat eden gençleri düşün. Kendini kaybedip dans etmek isterler bazen. Aslında dans etmeye utanmazlar, ama önyargı ile yargılanacaklarından dans edemez; utanırlar.
Gece kulüplerinde dans edenleri düşün. Bütün amaç eğlenmektir (bazıları için sekstir) aslında. Sabah baş ağrısı ile uyananı çoktur. Gürültü eşliğinde dans ederler. Boşluktadırlar duvarlara çarpmazlar. Sabahlayanlarının bazılarının kafalarını duvarlara vurası gelir. Bi' keresinde 3 bardak votkaya 60 lira vermiştim. Bırak başımı duvarlara vurmayı hoşuna giden kızın güzelliğini seyrederken boğulmak için alkol deryasında elimle kürek çekebilirdim. Sarhoş olamadım. Param da boşa gitti. Kızın da sevgilisi varmış, gecenin sonunda öğrendim. Mantıksızlık budur.
Mantığın olmadığı yer denilen askeriyeleri düşün. Vatan borcu namus borcu, vatani görev bik bik bik denilen omuzlar eşliğinde gönderilen bir genç şu anda başkentteki askeri gazinoda meymenetsiz subayın tekine garsonluk yapmakta. Duvarlar arasından kaçmanın hayalini kuruyor aslında 'kahraman' garsonumuz. Bankaya kredi öder gibi namus borcunu kapatsın hele, hemen evine dönecek. Ama tuvaletler temizlendiği için bir hafta tuvalete girmemek zorunda. Neden? Tuvaletler temizlendi. Girmek yasak. Başında da nöbetçi var. Çılgınlık budur.
Çılgınca yaşamış Jim Morrison'u düşün. Hiç bir zaman gelecekte ne yapacağını düşünmediğini sandığın bir insan. Müzik, konser, uyuşturucu, alkol, seks, şiir, seyahat, kertenkele, dans, uyuşturucu, alkol, müzik, gitar, nota, akort, konser, alkol, viski, seks, şiir, amerika, hayranlar, kertenkele, dans, kızılderilinin ruhu, uyuşturucu, alkol, gitar, akort, bira, alkol, seks, şiir, hippiler, hayranlar, kertenkele.
Gerçeğin tiyatrosuna hoşgeldiniz.

Kuzgun Bey

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder